Plaatsbeschrijving

Om discussies te voorkomen bij het einde van verhuur/huur of tijdens en achter bouwwerken is een plaatsbeschrijving een nuttig instrument. Onze expert komt bij u om een locatieve of constructieve plaatsbeschrijving op te stellen. Hierbij wordt naast de schriftelijke plaatsbeschrijving een fotoreportage toegevoegd. Een erkende plaatsbeschrijving is van groot belang voor elke partij. Het is zelfs een verplicht document bij registratie van een huurcontract.

Een plaatsbeschrijving voor een verhuur van een gebouw is van groot belang. Deze beschrijving gebeurt voorafgaandelijk aan de verhuur. Om huurschade te bepalen na verhuur is dit document van groot belang. In de volksmond wordt dit wel eens een “consta” genoemd.

Een plaatsbeschrijving voor de start van bouwwerken geeft alle betrokken partijen een zekerheid bij discussies achteraf. Deze plaatsbeschrijving toont de staat en bestaande schade aan aanpalende gebouwen, tuin, afsluiting, enz. Onze experts bezorgen de bouwheer, buur of aannemer een onafhankelijk verslag met fotoreportage. Deze wordt ondertekend door alle partijen en erkend door alle instanties. Deze plaatsbeschrijving wordt opgemaakt voor en na bouwwerken. Dit kan zowel bij nieuwbouw als verbouwing/renovatie. In veel gevallen is een constructieve plaatsbeschrijving verplicht bij afsluiten van een ABR-polis.

De kosten voor een plaatsbeschrijving zijn afhankelijk van de ruimtes en oppervlaktes die deel uitmaken van het beschrijf.

Vul onze online contactmogelijkheid in en schets de situatie zodat wij u kunnen contacteren. Wij maken dan een gratis offerte op.